Det finnes et stort antall festivaler å svinge seg mellom på sommerstid i Norge, og alle festivalene har én ting til felles: de er gøyale. Stemningen er på topp, musikken dundrer i bakgrunnen til alle døgnets tider, nye vennskap blir formet, og du koser deg ordentlig. Det finnes dessuten en festival for alle, enten du er glad i country, reggae eller EDM – så festivallivet er absolutt verdt å prøve ut, enten du klassifiserer deg som en moderne influencer eller en god gammeldags hardrocker!

Samtidig er det aspekter ved festivaler som kanskje ikke er like stas. Disse øyeblikkene er når teltet ditt faller sammen siden du hadde fått litt for mange innabords da du satt det opp, eller når du vasser i gjørme helt opp til knærne. Eller når du finner telefonen din i bunnen av sølepytten inni teltet ditt. Med litt praktisk planlegging før festivalen, kan du unngå mange av disse situasjonene. Her er noen av de beste pakketipsene for å få en super festivalopplevelse.

Vannavvisende poser

Kjøp noen enkle vannavvisende poser, av den typen som virkelig holder tett. Bruk en til klær, en til elektroniske ting og en til toalettsaker. På den måten holder du alltid orden i systemet ditt – og er garantert ikke å få vann på dem hvis det blir ordentlig grisevær.

Gjør det enkelt

Ta med noen klesskift, pakk ekstra støvler og en regnponcho. Hold toalettartiklene på det minimale, og dersom du er vant med å utføre en tre-stegs rens av huden morgen og kveld, kan vi garantere at du sannsynligvis ikke kommer til å gjennomføre den like ofte på festival. Gjør det enkelt, og kun ta med det mest nødvendige for å føle deg fresh og pen. Sørg i tillegg for at artiklene er i reisestørrelse for å spare plass.

Skill deg ut

Selv om pakkingen skal være enkel, må du huske å ta med noe som gjør at du skiller deg litt ekstra ut. Hvis en person har på seg ekstra store solbriller, en neonfarget drakt eller deler ut ballonger til alle sammen, blir vedkommende lagt ekstra godt merke til, og er med på å gjøre festivalopplevelsen minneverdig for andre. På partyking.no kan du finne massevis av fete kostymer og eventartikler som kan gi deg den lille prikken over i-en.

Liten mobilveske

Det er lurt å ha en liten mobilveske rundt halsen, til å oppbevare telefon og viktige ting som bankkort (eller festivalkort) og penger. Sørg for å passe godt på den.

Slå deg løs

Viktigst av alt: pakk et åpent sinn. Befri deg fra hverdagen og gå inn på festivalen med et ønske om å leve i øyeblikket. De neste dagene kan by på nye, spennende opplevelser, og minner du kan tenke tilbake på i en årrekke. Kos deg!

galore