Det forekommer titt og ofte at folk blir lurt til å kjøpe festivalbilletter av en tredjepart for en billigere pris, bare for å oppdage at de har blitt lurt. Talspersoner fra Forbrukerombudet sier at dette dessverre er relativt utbredt. Derfor er det viktig å være føre var, og ikke kjøpe billett av en tredjepart med mindre du kjenner vedkommende og stoler på dem. Aldri stol på ukjente aktører på nett.

Det tryggeste er selvfølgelig å kjøpe billett fra en offisiell billettutsteder. Disse blir dog ofte fort utsolgt, hvilket er en av grunnene til at folk trekker mot svartebørsmarkedet. Når du kjøper svartebørsbillett tar du en stor sjanse; du vet aldri om den kommer fram til deg i tide, og du vet heller ikke om den er gyldig. Det beste er å være ute i god tid, slik at du får kjøpt fra offisiell utsteder.

Billetter du kjøper på nett er ofte av typen du printer ut selv. Kjøper du dermed fra en uoffisiell kilde, kan dette muligens være en koper av billetter som også har blitt solgt til andre. Skal du likevel kjøpe billetter fra annenhåndsmarkedet, er det tryggest å kjøpe med kredittkort. Dermed står du sterkere ved svindel enn hvis du betaler med kontant eller bankoverføring.

galore