Det er en del ting å ta stilling til når du skal på festival, og mange momenter som ikke må gå i glemmeboken. Når du først har klart å skaffe deg billett – som gjerne må gjøres i god tid innen festivalen begynner – bør du bruke tiden for det den er verdt og forberede deg godt. Slik får du maksimalt ut av opplevelsen.

Husk returbillett

Dersom du skal reise et stykke for å dra på festival, bør du først og fremst sørge for at du bestiller returbillett i tide. Det blir nemlig ofte lange køer hjem etter endt festival, særlig når den er stor, og da gjelder det å ha bestilt i forveien. Ellers vil det ta enda lengre tid å komme seg hjem.

Pakk smart

Dersom du skal dele telt, er det ikke sikkert at et tomannstelt er stort nok. Selv om det kan se slik ut når du kjøper teltet, må du huske på at dere tross alt skal ha plass til madrasser, bager og soveposer. La puta være igjen hjemme om du ikke har plass til å pakke den med. Et tips er å ta med seg et putetrekk og stappe en mykere genser inni.

Vær føre var

Unngå å ta med altfor mange verdisaker. Det er fort gjort at de forsvinner i alt kaoset som inngår i en større festival, og du skal aldri ta for gitt at de som eventuelt finner den dyre klokken kommer til å prøve og finne eieren. Ha dessuten med vann! Sola kan fort dehydrere, og det samme gjør eventuell alkoholinntak. Når det kommer til alkohol er dessuten shots og sprit noe du med fordel kan unngå. Det er bedre å nippe til øl, slik at du har bedre kontroll.

galore