Træna er en ytterst spesiell musikkfestival som trekker deltakere fra hele verden. Det som gjør festivalen unik er at Træna er en øy langt ute i havgapet. Man kommer seg hit med tog, buss og ikke minst båt. Den vanlige metoden er å praie en av mange båter som er tilgjengelig fra fastlandet, så loser de deg over for en slikk og ingenting.

Litt historikk

Mange ble svært skuffet da pandemien slo til, og gjorde at arrangørene måtte velge å avlyse festivalen i 2020. Men nå kan endelig folk igjen glede seg til deilige toner mens solen går ned i horisonten. Det er bare å pakke sekken, for nå er det klart for Træna-festivalen.

Trænafestivalen har vært arrangert siden 2003 med stadig større suksess. Nå har festivalen også kommet i en egen vinter-utgave, som kalles “Ta Træna med Storm”. For det skal sies at det er værhardt ute på disse ytterste øyene mot storhavet.

Fra å være et lite event i 2003, har festivalen de siste årene hatt opp mot 10 000 tilskuere, som overnatter på campusen som består av en stor gresslette og et hus med sanitær-fasiliteter. Det er som regel godt vær på sommeren, med temperaturer opp mot 25 grader.

Når man befinner seg på Træna, må man pakke med telt. Med på turen bør du ta med gode sko med sterke såler slik at du kommer deg fra en scene til en annen, uten å få vondt i føttene på kvelden. Ta også gjerne med deg forskjellige kostymer for den lille uka, som garantert vil skrive seg inn i minneboka.

Stort sett norske artister

Trænafestivalen tiltrekker seg for det meste store norske artister. Men av og til dukker det opp internasjonale størrelser også. Både Damian Rice, Manu Chao og Lucas Graham har besøkt øya i Nordland fylke. Faste innslag er artister som Bjørn Eidsvåg, Halvdan Sivertsen, Åge og sambandet, Sivert Høyem og Maria Mena.

Med artister som også spiller opp til fest, slik som Matoma og Beist, så har man mye å glede seg til. Træna 2021 kan bli utsolgt fort fordi mange har både fått igjen troa på festivalsommer, og er dessuten sulteforet på det beste livet har å by på, nemlig en festival i den norske naturen.

galore