Tomorrowland er en av verdens største musikkfestivaler, og går av stabelen i den vesle byen Boom i Belgia. Her er det elektronisk musikk som gjelder, i en festival som strekker seg over to helger. Når billettene legges ut for salg tar det som regel aldri mer enn noen minutter før de er utsolgt. I 2018 deltok over 400 000 mennesker, og artister som Tiësto og Axwell & Ingrosso (fra Swedish House Mafia) opptrådte. Kygo har også spilt der.

Første året

Selskapet som står bak festivalen, ID&T, hadde neppe sett for seg hvor mye Tomorrowland faktisk skulle ta av. Første året ga de utrolig nok gratis billetter til lokale belgiere for å få arenaen fylt opp. Det året huset festivalen navn som Armin van Buuren, Ferry Corsten og Chuckie, og sto etter endt festival igjen med et solid underskudd. Arrangørene var svimlende 150 000 euro fattigere, og ting gikk alt annet enn på skinner.

Siden har situasjonen vært en ganske annen. Da billettene for festivalåret 2012 ble lagt ut, ble det stor oppstandelse da billettsalg-serveren krasjet grunnet folks iver etter å skaffe seg billett. Altfor mange festival- og EDM-elskere prøvde å kjøpte billett samtidig, og det endte med at ID&T måtte bytte til en annen billettutsteder.

TomorrowWorld

Verdens største EDM-festival er i dag selve høydepunktet for fans av elektronisk musikk, og har hatt en helt eksplosiv utvikling siden 2005. Tomorrowlands popularitet har ført til at en del spin off-festivaler har dukket opp i håp om å kopiere suksessen. I USA dukket TomorrowWorld opp i 2013, i Chattahoochee Hills i delstaten Georgia. Lokasjonen ble nøye valgt, og det ble bestemt at det spesifikke området i Chattahoochee Hills lignet mest på den belgiske byen. TomorrowWorld ble arrangert i tre år mellom 2013 og 2015, men ble aldri i nærheten av så stor som Tomorrowland.

Tomorrowland Brasil

Tomorrowland Brasil var et annet forsøk på å gjenskape storheten Tomorrowland i Belgia bød på, men den brasilianske versjonen av festivalen gikk kun to ganger, i 2015 og 2016. Selv om billetter ble solgt ut lynkjapt etter de ble lagt ut, klarte ikke Brasil å finansiere festivalen i mer enn to år takket være landets ustabile økonomi.

Forsøk på å kopiere det originale belgiske Tomorrowland har altså vært forgjeves i en del tilfeller, men det finnes likevel etterligninger som har holdt det gående i årevis. Dog er det ingen som har blitt større enn den belgiske moderfestivalen. Arrangørene av Tomorrowland har på sin side tatt initiativ til å arrangere det som kalles Unite with Tomorrowland, som lar tilskuere strømme festivalen via satellitt fra andre deler av verden. På den måten har EDM-elskere hatt muligheten til å indirekte delta på festivalen fra land som Sør-Korea, Israel, Malta, Taiwan, Libanon, Tyskland, Spania og De forente arabiske emirater.

galore