I denne artikkelen skal vi snakke om festivaler og musikk. Det første vi skal begynne med er å se på hva en festival egentlig er, og etter det skal vi snakke mer spesifikt om festivaler som har musikk som emne. Vi skal også se på hva slags ting vi kan gjøre for å forberede oss på en å reise til en musikkfestival.

Festivaler

En festival er egentlig ikke noen annet enn en spesiell type fest. Dette er altså en sammenkomst hvor de menneskene som møter opp oftest har noe til felles. En festival har altså oftest en slags større grunn til at folk skal komme sammen. Dette kan for eksempel være en fest som Sankthans, og i dette tilfellet er grunnen at sankthans er en tradisjon, og de fleste mennesker dukker opp nemlig på grunn av dette. Dette er derimot ikke det første vi tenker på når vi hører festival.

En annen type festival, som kanskje er litt mer kjent, er filmfestivaler. På disse festivalene er det også vanlig at de viser frem forskjellige nye filmer, og at det er en slags konkurranse om hvilken film som er best. De fleste populære filmene vi ser i dag kommer seg aldri til slike festivaler, og det trenger de egentlig ikke heller. Dette er oftest for mindre, eller mer seriøse filmer som krever en nøyere kritikk.

Det siste vi skal snakke om er musikkfestivaler, og dette er det de fleste unge mennesker tenker når de hører ordet festival. Vi kan tenke på en musikkfestival som en slags stor samling av artister som holder konserter etter hverandre, og en stor folkemengde som kommer for å høre på. Slike konserter kan være veldig dyre å være med på, og dersom du besøker https://www.centum.no kan du skaffe deg et forbrukslån for å dekke utgiftene.

Forberedelser

Dersom du tenker å dra til en av disse musikkfestivalene som finnes overalt rundt om i verden så er det viktig at du bestemmer deg for hvilken i veldig god tid før du tenker å dra. Den største festivalen har faktisk tre millioner besøkende på tre dager, og når det er så mange mennesker som er interesserte så forstår du sikkert at du må være ute i god tid når du skal bestille billetter.

Husk også å bestille deg billetter til fly, tog, buss eller til hvilken som helst måte du kommer til å reise på. Det er også ikke alltid at det er hoteller tilgjengelige når man skal dra på disse festivalene, og dersom det er ledig så kan det også hende at det kommer til å koste en god del penger. Derfor kan det være lurt å finne en alternativ måte å overnatte på, for eksempel i telt eller lignende.

galore