Til musikkelskeres glede fikk vi endelig vår første kammermusikkfestival i Norge i 1989. Arve Tellefsen var mannen bak initiativet, og han ønsket at kammermusikk skulle få muligheten til å bli eksponert for et større norsk publikum. Det har den også fått siden etableringsåret, og Oslo kammermusikkfestival har fått flere til å få øynene opp for musikk som tradisjonelt sett har vært lite anerkjent blant et norsk publikum.

På festivalen presenteres musikk både fra middelalder og vår egen tid, spilt av både lokale og internasjonale profesjonelle musikere. Det legges også vekt på å inkludere barn og unge, både som publikum og utøvere. På et titalls forskjellige arenaer holdes det inntil 30 konserter i løpet av festivalen, i en by hvor det finnes mer enn nok av egnede steder for klassisk musikk.

Som deltaker på festivalen kan du nyte kammermusikk i Gamle Rådhus Scene, Oscarshall Slott, Høymagasinet, Linderud Gård og Dronning Sonjas KunstStall. Disse arenaene er skreddersydd for kammermusikk, da akustikken er perfekt. Dronning Sonja er Oslo kammermusikkfestivals høye beskytter, og for øvrig har kongeparet bidratt mye til festivalen. Ved å la musikere opptre på kongelig eiendom som Oscarshall Slott, har festivalen fått en ekstra dimensjon.

galore