Dette er den største strandfesten i Skandinavia, og går av stabelen i Kristiansand hver sommer. Her spilles det blant annet house, pop, rock og hip-hop. Mange norske artister får boltre seg her, så vel som populære grupper fra resten av Norden og Europa for øvrig. Rundt midnatt stenges stranden, og besøkende trekker seg oppover i byen og til Palmesus Club, hvor festen fortsetter. Hovedbasen til denne klubben er Kick Café, men festen pågår andre steder også.

I 2019 kunne festivalen skilte med navn som Sigrid, Kjartan Lauritzen, Unge Ferrari, Tiësto og Alan Walker. Palmesus har nylig innført konseptet «glamping» (glamorøs camping). Dette er et billigere alternativ til hotellrom, samtidig som opplevelsen av å overnatte i telt blir litt bedre. Glamping gir deg nemlig oppredde senger, toalett, dusj og tilgang til mobillading. Stedet hvor glampingen finner sted er innen gåavstand fra Bystranda hvor festivalen finner sted.

Palmesus slår virkelig på stortrommen i 2020, og tilreisende kan glede seg over at blant andre David Guetta, Khalid og A$AP Rocky kommer til å opptre. Det er rift om billettene, så her gjelder det å være tidlig ute. Takket være glampingen har det blitt lettere for flere å gjøre Palmesus-opplevelsen så billig som mulig, og tidligere har det sjelden vært større navn på gjestelisten enn i 2020.

2020 er også året hvor det nye konseptet Palmesus After Beach: Arcadia Spider lanseres for første gang. Dette er en gigantisk edderkopp som deltakere danser under, mens den spytter ut høye flammer, lager et sinnssykt lysshow og lager 360 grader lyd.

galore