Coachella, eller Coachella Valley Music and Arts Festival er en tre-dagers festival for musikk og kunst som går over to helger i California. Navnet kommer av at den blir holdt i Coachella Valley i Colorado-ørkenen. Her er det mange musikksjangere som står på programmet, som rock, indie, elektronica og hip-hop. I tillegg får du sett skulpturer og andre kunstinstallasjoner.

Vi kan spore festivalens oppstart helt tilbake til 1993, da Pearl Jam spilte for om lag 25 000 tilskuere på Empire Polo Club like ved, fordi de boikottet steder hvor Ticketmaster kontrollerte. Denne konserten beviste at stedet egnet seg godt for store konserter, og seks år senere hadde vi Coachella-festivalen slik vi kjenner den i dag. Etter 1999 skulle det likevel gå noen år før arrangementer ble avholdt igjen, grunnet stedets beliggenhet og varme klima.

Coachella-festivalen blir større og større for hvert år, og billettene blir fort utsolgt etter å ha blitt lagt ut. Mange forbinder fremdeles festivalen med rock og elektronisk musikk, men hip-hop og pop har blitt mer og mer fremtredende med årene, noe som har vært med på å gjøre Coachella til et større trekkplaster hvor mange ulike typer folk har funnet noe de liker.

galore