Buktafestivalen finner sted i Tromsø, nærmere bestemt i Telegrafbukta. Her spilles alt fra pop til rock og metall i vakre nord-norske omgivelser. Slik festivalen arrangeres i dag har den holdt på siden 2004, og skulle i utgangspunktet være gratis. Etter hvert som den ble større, og begynte å gjeste stadig flere kjente norske og internasjonale navnet, ble hele festivalen utvidet. Nå skulle den kunne romme enda flere deltakere, og billettene skulle bli dyrere.

Det første året kunne snaut 5 000 besøkende nyte norske artister som Madrugada, Bigbang, Sondre Lerche og Span. Året etter, i 2005, ble det satset mye høyere. Internasjonale navn som The Soundtrack of Our Lives, Phoenix og Supersuckers opptrådte, og denne gangen var hele 11 000 tilskuere til stede. Samme året kåret Norsk Rockforbund Buktafestivalen til årets beste festival. Siden den gang har det gått oppover for festivalen, og den har ekspandert ytterligere.

Frivillig arbeid

Festivalen tiltrekker seg nå besøkende fra både fjern og nær, og det er stort fokus på frivillig arbeid under arrangementet. Bare i 2008 hjalp rundt 400 frivillige til med arbeidet før, under og etter konsertene. Buktafestivalen har et tett samarbeid med Kafé X i Tromsø, som er en kafé som hjelper tidligere rusmisbrukere. Samarbeidet mellom festivalen og kafeen har økt med årene, og om lag 50 av de 400 frivillige under festivalen i 2008 var tilknyttet Kafé X.

I tillegg til Buktafestivalens hovedarrangement, som er tre konsertkvelder på rad, arrangeres det en formiddagskonsert en av dagene i festivalhelgen. Denne konserten er gratis, rusfri og er uten aldersgrense. Derfor er den svært familievennlig, hvilket er poenget med den. Formiddagskonserten skal være for alle, og et alternativ til de som ikke har anledning til å være med på selve hovedfestivalen.

Buktafestivalen har med tiden klart å blitt et av Tromsøs større trekkplastre, og anbefales spesielt for de som vil se gamle og nye rockeikoner live. Utsikten bak scenen er også herlig og fortryllende, og gir en god ekstra dimensjon i form av ikoniske omgivelser de fleste andre musikkfestivaler ikke er forunt. I 2020 kommer grupper som The Hives, Halvdan Sivertsen, Blomst, The Good The Bad and The Zugly og Ondt Blod til Bukta, og det vil være mulig å få kjøpt såkalt «buktastæsj» i form av kopper, t-skjorter og piquet-skjorter med typiske nordnorske slagord, og mye mer.

galore