Det er mange av oss der ute som går med en liten gründer i magen, der det å starte sin egen festival virker som et uoppnåelig mål. Heldigvis er det ikke det, og i denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan du kan refinansiere slik at du kan starte din egen festival.

Samle alle lånene dine

Hvis du har mange lån, så kan du fokusere på refinansiering som inkluderer å samle alle lånene dine. Dette gjør at du vil spare masse penger på renter. Disse rentene kan du sette inn på en egen sparekonto, slik at du kan spare opp kapital til din festival.

Har du en en bolig som du kan refinansiere? Da vil du kunne frigjøre kapital som du kan benytte deg av når du skal arrangere festival. Det kan jo være at du nettopp har pusset opp, eller at du har nedbetalt boligen din over mange år, så det å ta refinansiering på huset kan frigjøre kapital.

Hva er det neste skrittet?

Når du har refinansiert og finner ut hvor mye penger du har tilgjengelig vil dette være til stor hjelp. Vi anbefaler deg deretter at du lager et budsjett som du kan forholde deg til. Det kan være vanskelig å lage et festivalbudsjett i begynnelsen, så vi anbefaler deg å se på hva andre festival-arrangører har gjort.

Hvis du bor på landet og har noen jorder tilgjengelig, vil du kunne spare penger på å ikke måtte leie en plass til å arrangere festivalen din. Noe vi også tenker at er viktig, er at du søker om alle tilskudd du kan få. Det offentlige pleier å være ganske rause med tilskudd til festivaler og andre lokale arrangementer. Hvis du har planer om å servere alkohol, må du også huske å søke om skjenkebevilling og andre tillatelser. Dette finner du oversikter over hos din lokale autoritet.

Uforutsette utgifter

Når det kommer til å arrangere festival, vil det alltid være en rekke uforutsette utgifter, så vi anbefaler deg å ha penger spart som kan benyttes til å betale disse uforutsette utgiftene. Det er vanskelig å peke på hva disse kan være, ettersom alle festivaler der ute er forskjellige.

Vi håper du fikk noen tips som du kan bruke for å finansiere din egen festival!

galore