Vest i Telemark (eller Vestfold og Telemark som det nå heter) ligger den lille bygda Seljord. På de 711 kvadratkilometerne som utgjør tettstedet bor det om lag 3 000 innbyggere, og stedet fungerer som trafikknutepunkt mot Bergen og Oslo. Mange kjører derfor gjennom stedet, uten å tenke for mye over det, bortsett fra de med en større interesse for countrymusikk. Det spesielle med Seljord er nemlig det at det arrangeres en stor countryfestival her hvert eneste år.

Et samlingssted for countryelskere

Countryfestivalen i Seljord er et årlig høydepunkt, og har de siste 22 årene hatt både nasjonale og internasjonale countrystjerner på scenen. Tidligere har festivalen lokket publikum fra fjern og nær til seg med navn som Billy Ray Cyrus, Tanya Trucker, Brad Paisley, Marty Stuart, Carlene Carter, Lady Antebellum, Nitty Gritty Dirt Band, Randy Travis og Dwight Yoakam. I 2020 kommer blant andre selveste Travis Tritt, som skal spille en eksklusiv konsert i Seljord.

Festivalen er den største countryfestivalen i Norden, og 2019 var det hele 23 000 som møtte opp for å ta del i festivitetene. De tilstedeværende fikk oppleve artister som Too Far Gone, The Honky Tonk Tornadoes, DJ Red Planet, Frode Haarstad, Rotlaus, Staut og amerikanske Stacie Collins. Seljord ble som forvandlet til Tennessee i dagene konsertene gikk, og det var ikke mye å utsette på entusiasmen fra de tilreisende.

Mange norske musikkfans har en forkjærlighet for steder som Tennessee og West Virginia grunnet den fantastiske countrymusikken som har sitt utspring fra denne delen av verden. Derfor stiller flere med flanellskjorte, cowboyhatt og lærstøvler på norske countryfestivaler, for å hylle arbeiderklassekulturen fra sørstatene i USA.

Delta i festivitetene selv

Dersom du selv ønsker deg på festivalen, finnes det ulike pakker du kan kjøpe. Du kan kjøpe dagsbilletter og helgepass, festivalpass inkludert camping eller festivalpass inkludert motell. Sistnevnte pakkedeal koster litt under 3 000 kroner, men fortvil ikke dersom du synes dette er i dyreste laget. Å ta opp et ørlite forbrukslån kan være det som skal til for å få utgiftene knyttet til festivalen til å virke mindre. Bare sørg for at du kommer godt ut av kredittvurderingen bankene kommer til å ta, og vær sikker på at du klarer å tilbakebetale lånet med renter.

Countryfestivalen i Seljord går av stabelen om sommeren, når det er fint og varmt i været. Campingområdet fylles opp hvert år, og det er alltid god stemning der etter konsertene. Vanlige regler om å ta hensyn til andre festivaldeltakere gjelder, men det er lov å spille musikk fram til ca. 01.00 på plassen. Det er altså duket for samvær med andre oppmøtende under festivalen, og det er fort gjort å stifte nye bekjentskaper med andre countryelskere på Countryfestivalen i Seljord.

galore