Permanent Vibration

Fre tid til annen må man trekke frem band som spiller reggae i Norge, spesielt ettersom utvalget av disse ikke akkurat er plagsomt stort her til lands.

Permanent Vibration spiller reggae og har base i Narvik, og alle som kjenner til denne byen vet at det derfra kan dukke opp litt av hvert. Bandet har ingen stor fanbase i Norge og er vel kanskje mest lokalt forankret, men de har allikevel et velkjent reggaenavn i sine rekker.

Den vi da snakker om er naturligvis frontfiguren Ronnie Dread. For de som fortsatt er litt usikker på hvem dette er snakk om så kan det kanskje hjelpe at vi trekker frem band som Misvær Skaforening og Dread Man Walking. Også andre musikere i bandet har erfaring annetstedsfra og deriblant velkjente Ska Patrol.

I slutten av september måned opptrådte bandet på utestedet Basement på Leknes i Lofoten og der ble det fremført en skikkelig festaften med et tema som dreide seg om en tribute til gudfaren av reggae, Bob Marley. I følge bandets Facebook-sider var de oppmøtte ekstremt fornøyd med hva de fikk høre, så hvis man har sjansen til å oppleve dem en gang vil det sannsynligvis være vel verdt besøket. Guttene og jentene i bandet tok sine tilhørere med til en deilig reise til Jamaica med musikken i fokus med sin A Tribute to Bob Marley-konsert, og vi må ærlig innrømme at dette høres spennende ut.

I tillegg til Permanent Vibration hadde utestedet også leid inn DJs med jamaicans soundsystem, slik at tilhørerne fikk deilig musikk både før og etter konserten.

Under finner du et konsertopptak fra Vinterfestuka i Narvik den 16. mars i år, og som du skjønner av fremføringen så er dette en gjeng som virkelig legger sjelen i det de gjør. Låten er Bob Marleys herlige Is This Love, og forestillingen ble gjennomført på Verdensteateret i Malmbyen.

Permanent Vibration – Is This Love

Medlemmene av Permanent Vibration består av følgende personer:
Ronnie Dread – vokal, perc
Bendik Urban Storjord Andersson -gitar, kor
Bjørnar Pedersen -slagverk
Lise Sommer -Vokal, kor
Sigrid Andreassen – Vokal, kor
Steinar Øian – Bass, kor
Jan Erik Vik -Tangenter
Kirsti Jacobsen – Sax, Perc
Kent Robin Nilsen – Trombone, perc, kor