Litt utenfor topic, men…

Vi er litt off-topic her, men vi tenkte vi skulle dele en liten historie med dere. Det gjelder hjemmesiden vår, som vi er veldig fornøyde med, enten dere tror det eller ei – men vi skal forklare hvorfor!

Grunnen til at vi er så fornøyd med sidene våre er rett og slett at vi ikke kan lage sider! Jaha, tenker du kanskje, men dere har jo vitterlig noen sider her som ser ut som hjemmesider. Det stemmer altså bra, og det er litt derfor vi skriver denne posten for å dele våre erfaringer.

Egentlig burde det være en liten hemmelighet, og vi synes det er helt ufattelig at så mange mennesker foretrekker å bruke en .blogg.no adresse fremfor sitt helt eget domene. Det er nesten skammelig. Det er så utrolig mye bedre å ha sin egen hjemmeside på sitt eget domene, ettersom man da har full kontroll på absolutt alt – også får man så mange epostadresser som man vil!

Først grublet vi og diskuterte og stilte oss spørsmålet: hvordan lage hjemmeside? Så ja, vi søkte rett og slett på det og kom til en opplysende artikkel som hadde litt tekst og litt video og et par gode tips.

Vi var faktisk litt skeptiske ettersom det virket for godt til å være sant, og når noe er for godt til å være sant er det som regel akkurat dét det er. Men ikke denne gangen folkens! Vi kjøpte et domene på One og knuste på med den såkalte 1-klikksinnstallasjonen av det som heter WordPress. Dette hadde vi aldri hørt om før, men lærte oss kjapt at det er et publiseringssystem. Vi logger oss inn på et slags backoffice, og der inne kan vi velge mellom enorme mengder design til hjemmesiden – alle fiks ferdige!

Deretter var det bare å begynne å publisere! Vi klikker på ‘Legg til innlegg’ og når vi er ferdigskrevet og har trykket på publiser, så er det publisert og ligger på siden! Det er nesten litt komisk altså, og dette er litt av grunnen til at vi er fornøyde med vår side. Vi har klart det selv, og vil forhåpentligvis bare bli bedre på dette.