Konserttips

Annonselenke til Lånemegleren i tekst


Når man skal fikse seg billetter til konserter er det viktig at man gjør dette på den riktige måten, og dette gjelder kanskje spesielt i forhold til festivaler og konserter i utlandet.

Konsertbilletter kan gjerne være kostbare og kjøper man seg et festivalpass på en stor europeisk musikkfestival kan det fort komme til å gå flere tusen krone. Det samme kan man si om man kjøper seg parkettplasser i for eksempel et europeisk operahus. Å sitte hjemme i Norge og bestille slike billetter på nett er det stadig flere som gjør og det er jo naturligvis veldig bra, men det gjelder allikevel å sikre pengene sine mot uforutsette hendelser. Når vi tenker på uforutsette hendelser så kan dette være alt fra avlysninger til konkurser (noe som skjer med festivaler titt og ofte), og da bør man ha ordnet seg slik at man ikke mister pengene man allerede har brukt på dette.

Hva er det egentlig man gjør når man bestiller en billett? Jo, man forhåndsbetaler for en vare som man skal motta på et senere tidspunkt, og det igjen betyr at du har betalt for noe som du ennå ikke har fått. Hva skjer om konsertarrangøren plutselig går konkurs før konserten/festivalen har blitt avholdt? Det som da skjer er enkelt og greit at du mister pengene dine – hvis du har betalt med ditt vanlige bankkort som er forbundet med din bankkonto.

Det er i bunn og grunn kun én ting å gjøre når det gjelder forhåndsbetaling av varer/tjenester – bruk alltid kredittkort. Har du ikke et? Her kan du søke om kredittkort (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.) og ha dette på plass til neste gang, for hvis du bruker et slikt når du skal gjøre opp for deg er du sikret jamfør kredittkjøpsloven og denne er loven er kanskje din beste venn når det kommer til bruk av penger. Varer du ikke mottar, konkurser, feil med varer og mer til er dekket av denne loven, men altså kun om du har benyttet deg av et kredittkort til å gjennomføre kjøpet.