Festivaltrygghet – økonomisk

Vi har allerede skrevet litt om dette med å finansiere festivalturer, og det er for såvidt vel og bra, men noe annet vi også ønsker å ta opp er bruken av penger når man er på slike arrangementer. Kort fortalt: hvordan du gjør opp for deg!

For det første: når man snurrer rundt i ‘halvfylla’ har kontanter en lei tendens til å forsvinne, selv om mange opplever dette som tryggere. Det er også veldig lett å bli spandabel i slike tilfeller, og det kan jo selvfølgelig være hyggelig, men kun inntil en viss grense!

Det er alltid en fare for at det dukker opp uærlige sjeler på slike arrangementer, og mange er ute etter å profitere på at andre kanskje ikke helt klarer å ta 100% vare på seg selv.

Kredittkortet kan i slike tilfeller være din beste venn, og det skal du bare legge deg på minnet med én gang. Det er en grunn til at kredittkort anbefales når man er i utlandet og det handler rett og slett om at du som kunde ved å bruke et slik kort er beskyttet av finansavtaleloven. Blir du svindlet, lurt, mister kortet, ikke får det du betaler for etc. så kan du kreve pengene tilbake fra banken. Det er de som må dekke ditt tap, og det er de som eventuelt må følge opp svindelen. For det er faktisk ikke dine penger du bruker – det er banken sine penger. Du tar faktisk opp et lån og skal betale det ned i etterkant. Dette gir deg også en strålende mulighet til å samkjøre de kvitteringene du forhåpentligvis tar vare på mot oversikten over bruken på kredittkortet som du mottar av banken måneden etterpå.